CD-Никола Бадев*, Александар Сариевски*, Васка Илиева*, Кочо Петровски*

Цена: 500 МКД

Опис

 

Никола Бадев*, Александар Сариевски*, Васка Илиева*, Кочо Петровски* ‎– Легендите На Македонската Народна Песна 2

Label:
Format:
CD, Compilation 
Country:
Released:
Genre:
Style:
 

Tracklist

1 Никола Бадев*, Васка Илиева* И Александар Сариевски* Денес Над Македонија Се Раѓа 2:09
2 Александар Сариевски* Зајди, Зајди Јасно Сонце 3:24
3 Никола Бадев* Ферман Дојде Од Стамбола 3:10
4 Никола Бадев* И Александар Сариевски* А Бре Македонче, Каде Се Спремаш 1:46
5 Никола Бадев* Кога Војници Тргнавме 4:35
6 Никола Бадев*, Vaska Ilieva И Александар Сариевски* В’ Недела Дојде Лудо, Младо 2:59
7 Васка Илиева* Песна За Гоце Делчев 2:31
8 Васка Илиева* И Никола Бадев* Излегол Јане Сандански 2:27
9 Васка Илиева* И Александар Сариевски* Песна За Караѓуле 3:13
10 Кочо Петровски* И Александар Сариевски* Оро Ибраим Оџа 2:47
11 Никола Бадев*, Васка Илиева* И Александар Сариевски* Дигни Си Маро, Марче, Очите 3:05
12 Васка Илиева* И Никола Бадев* Огин Гори Во Селото 2:22
13 Васка Илиева* Давај Ме Мамо, Мори, Млада Партизанка 3:31
14 Никола Бадев* Прошетал Димчо, Рашетал, Низ Леринските Мали 2:20
15 Кочо Петровски* И Александар Сариевски* Моминско Оро Армоники 3:00
16 Васка Илиева* Зошто Ми Се Срдиш Либе 4:35
17 Александар Сариевски* Море Каде Се Чуло, Видело 4:16
18 Васка Илиева* Ој, Коруме Море, Ти Мил Коруме 5:47
19 Александар Сариевски* За Арменско 1903 Година 7:03
20 Никола Бадев* Билјане, Моме Убаво 3:49
21 Васка Илиева* Нани, Нани Димче, Во Шарена Лулка 2:17
22 Васка Илиева* И Александар Сариевски* Ах, Море Мажу, Јас Ќе Ти Умрам 2:27
23 Александар Сариевски* И Никола Бадев* Силен Матен Вардар Тече 2:44
24 Васка Илиева* И Никола Бадев* Песна За Катастрофата На Скопје 3:27

Credits

Видео

Додатоци