Поточиња 2018 25.03.2018 13:00


Поточиња 2018

Локација: MOB 1

Датум: 25.03.2018 13:00:00

Опис

 Детскиот фестивал Поточиња своето прво издание го имаше во 2004 година во Универзалната сала. По големиот успех на првото издание за кратко време со своите песнички и изданија ги освои срцата на најмалите љубители на музиката. Детскиот фестивал Поточиња традиционално се одржува во втората половина на март и го најавува доаѓањето на најубавото годишно време - пролетта.

Оваа година Поточиња прославува 15 години постоење и ќе одржи шест претстави во Македонска опера и балет на 24 и 25 март со почеток од 11:00, 13:00 и 19:00 часот.
 
Не пропуштајте ја можноста Вашето дете да биде дел од роденденското 15-то издание "ПОТОЧИЊА 2018" кое ќе биде исполнето со многу изненадувања за сите деца.